2015. január 19., hétfő

Megújulás

Sziasztok kis Drágák! 

A Settlement visszatért! Igen, megújult külsővel, felkészülve a 2015-ös évre! Köszönöm a Firerose-nak, ezért a csodálatos munkáért! Nos, a blog december 31.-e óta nem hozott friss, ropogós részt, de most hoztam egy kis ízelítőt! Várom a véleményeket! 
Jó olvasást és szép álmokat!
 Ölel; Amnestia Simon


"Egy ember soha és sehol sem veszhet el annyira, 
mint önnön magányos agyának végtelen és bonyolult folyosóin, 
ahová senki sem nyúlhat utána, ahonnan senki sem szabadíthatja ki." 
- Isaac Asimov 


„….. a halál pillanatában mindenki gondolkozik valamin. Ahogy, az emberek mondanák, lepereg az életük előttük. Valami, ilyesmi történhetett velem is. Égető fájdalom terjedt szét a mellkasomban, olya fájdalom volt ez, amilyet még nem éreztem soha. Minden olyan gyorsan történt, szinte felfogni sem volt időm. Egyik pillanatban még mellette álltam, a másikban már a földön feküdtem. Az agyam fel sem tudta fogni mi is történik körülöttem. Az égés, szűnni nem akaró fájdalomként égetett belűről. Egy hang próbált bejutni a fejembe, de nem volt erőm beengedni. Már az is szörnyen zavart, ami a fülemen keresztül szivárgott be. Zaj, robbanás, kiáltás, sikoly. A nevem is elhangozott, de képtelen voltam arra, hogy feleljek. Egy hang sem jött ki a torkomon. Kinyitottam a szemem, de nem láttam semmit. Mindent beborított a sötét füst. 
- Megtaláltam! – elég közelről, talán egy méterről jöhetett a hang. Ismerős volt. Andrew. Igen, biztosan ő. – Tarts ki, Blade, minden rendben lesz! Minden rendben lesz! – de tévedett, semmi sem lesz rendben. Xera elbukott, és sokan meghaltak, túl sokan. Még mondhatott valamint, talán meg is érintett, de a sötétség teljesen körül ölelt. 
Minden hófehér. Teljesen fehér. A falak, a bútorok, minden. Meghaltam, most már biztos. - Tévedsz gyermekem, még nem haltál meg. – hangja lágy, gyengéd volt, valamint kisértetiesen ismerős…..” 

- Hé! – kapott Camille a könyv után. - A legjobb résznél tartottam! – szúrós pillantást vetett a könyvtokvajra, de azonnal gyengédség költözött zöld szemeiben, amikor meglátta ki is a tolvaj valójában. – Blythe! – ugrott a nyakába gyermekkorának megkeserítőjének. Egész nap a könyvtár szobában volt, teljesen egyedül. Lucien és a többiek, mind a dolgozószobában voltak, Arabella társaságában. Természetesen ő nem vehetett részt ebben a beszélgetésben, még akkor sem, ha ismerte az egész történetet. És ezt, meg is értette, nem volt családtag, csak egy betolakodó, akit önös célok vezéreltek. 
- Visszajöttem! – súgta barátnője fülébe.


2 megjegyzés:

  1. Drága Amnestia Simon!

    Ez így nem ér! Nem ér ennyivel felcsigázni minket! :D De, azért nagyon örülök annak, hogy adtál egy kis ízelítőt a folytatásból. De persze, ha a teljes részt hoztad volna annak még jobban. De, hát - "Aki a kicsit nem becsüli..." - :D

    Mindenesetre már nagyon várom a folytatást, és persze kíváncsian - érdeklődvén Blythe történetére és a Camille-el való kapcsolatára. :)

    Az új külső pedig nagyon tetszik. Tetszik, hogy nem zsúfolt. Nem csicsás. Ha nem mondhatni, olyan amilyen ehhez a történethez illik. Vagy legalábbis arra gondolok, hogy hű maradt ahhoz, amilyennel megnyílt a blog kapuja, és a történet el kezdődött. (rem. te érted, hogy mit akartam ebből kihozni, mert én nem nagyon) :D
    A lényeg a lényeg, hogy nekem nagyon tetszik! :)

    Várom a teljes részt, és igazán örülök annak, hogy újra visszatértél közénk! ^_^

    Ölel, Dóry

    VálaszTörlés
  2. Drága Dóry!

    Igen, azt hiszem értem mire gondolsz! Nem illik a történethez, a túl zsúfolt, csicsásság, de viszont a túl egyszerűség sem. Azt hiszem valami ilyenre gondoltál. Hamarosan érkezik az új rész!

    Köszönöm, a dicséretet, de nem engem illet, hanem a Firerose csodálatos keze munkája.

    Nem ér felcsigázni! Lehetek én is egy kicsit piszok nem? Mint említettem, hamarosan új rész!

    Köszönöm a köszöntést, a nyár végéig nem is tervezem, hogy eltűnök, csak annyira amennyire szoktam.

    Annyit még elűrulok, hogy a következő rész, nem csak Camille és Blythe kap helyet, lesz némi szabály szegés is.

    Ölel;
    Amnestia

    VálaszTörlés